malzemeler
- 700 gram dana kiyma
- 3 tane orta boy kuru sogan
- 2 tane sivri biber
- 1 demet meydanoz
- 2 yemek kasik domates salcasi
- yarim yemek kasik biber salcasi
- tuz ,karabiber
- yarim cay bardak ay cicek yag
- 1 su bardak ay cicek yag
- 2 su bardak ilik süt
- 1 tane yas maya
- 2 cay kasik tuz
- 1 yemek kasik toz seker
- aldigi kadar un
- 2 yumurta beyazi (sarilarini üzerine kullanmak icin ayirin )
- Soganin kabugunu soyup incecik dograyin.
- Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yugurup üzerini kapatip mayalanmaya birakalim.
- Hamurumuz oldukca yumusak olmali.
- Bir teflon tavaya sivi yag katip kiymayi kavurun .
- Dogranmis kuru sogan maydanoz ve biberide icersine katip kavurun kiymanin.Salcalarini katip devam kavurun.
- Varsa taze kabugu soyulmus domates rendeleyin benim kalmamis katamadim icersinedahada güzel olur
- Tuzunu ,karabiberinide katip karistirin harcinizi sogumaya birakin.
- Mayalanan hamurdan kücük bezeler alınıp elinizle acip orta kismina 2 ser yemek kasik harcinizdan koyup elinizle acip yanlardan şekil verilir.
- Yumurta sarısı firca ile kenarlarina sürülüp 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder