malzemeler
- 2 bardak ilik süt
- 200 ram tere yag
- 1 tane yas maya 40 gramlik
- 1 tane kabartma tozu
- 1 yemek kasik toz seker
- 1 tatli kasik tuz
- 3 tane yumurta beyazi (3 yumurta sarisini üzerine sürmek icin ayirin )
- 1 kilo un
- susam,cörek otu ,hashas tohumu üzeri icin
- beyaz peynir
- Tereyaginizi önceden buzdolabindan cikarin yumusasin
- Harumuzu ilk önce derin bir kabin icersinde yugurup yaklasik yarim saat dinlenmeye birakin.
- Hamurdan iki beze cikartip merdaneyle yaglanmis tezgahin üzerindecin ve bir bardak bastirarak kesin hamurunuzu harcinizdan 1 er yemek kasik koyup kapatin kenerini .
- Üzerine yumurta sarisini sürün fircayla ve susam serpistirin ben hashas tohumu ve cörek otuda kullandim.
- Tepside 10 dakika kadar bekletin iyice mayalansin
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder