GÜL TATLISI
malzemeler
hazirlanisi- 1 cay bardak yogurt
- 3 yemek kasik irmik
- 125 gram erimis tereyag
- 1 cay bardak ay cicek yag
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kasik limon suyu
- alabildigi kadar un
- kabuksuz findik
- 1/2 cay kasik gida boyasi
- 4 su bardak toz seker
- 4 su bardak su
- yeyrek limon
- Derin bir kabin icersine erimis tere yag ,sivi yag ,yumurta ,gida boyasi ve yogurdu katip ilk önce cirpin .
- irmik ,vanilya sekeri ,kabartma tozu ,limon suyu ve unu yavas yavas katip yugurun hamurunuzu.
- Merdaneyle acip kücük bir cay bardagi ile kesin yuvarlak .
- 4 tanesi üst üste konulur ve sarilir ortasinda kesip iclerine 1 er tane findik koyun.
- Hazirladiginiz gülleri firin tepsinize siralayin.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
- Serbetinizi hazirlayin seker su haslayin limon suyuda icersine ilave edin tencerenin yaklasik 1 dakika sonra altini kapatilir .
- Tatli da serbetde ilik olmali tepsinize serbetinizi döküp cekince servis tabaklarina alin afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder