4 Mayıs 2012 Cuma

Taze Kadayıf cevizli




Malzemeler

  • 1 paket taze kadayif
  • 2 kase cekilmis ceviz
  • 200 gram  tere yagi
serbeti icin malzeme

  • 3 su bardak toz seker
  • 3 su bardak su
  • ceyrek limon
hazirlanisi


  • Taze kadayifi buzdolabindan yaklasik bir sat önce cikartin.
  • Tere yagi ilk önce eritin
  • Kadayifin her yerine yagi döküp elinizle hadayifi ezmeden sagli ,sollu cevirinki yag hertarafina degsin.
  • Serbetini kaynatip sogumaya birakin.
  • Borcami yyaglain ve kadayifin yarisini yerlestirin elinizle bir bastirin .
  • Cevizi hertarafina esit sekilde dökün.
  • Kalan diyer yarisini kadayifin cevizin üzerine esit sekelde koyup elinizle bastirin.
  • Firinda 170 derecede nar gibi pisirin.
  • Önceden hazirladiginiz soguk serbeti üzerine esit sekilde kepceyle dökün.
  • Ben üzerine ceviz ve antep fistigi kullandim .
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder