4 Ocak 2012 Çarşamba

Havuçlu Lokum (( havuçlu cezerye ))



malzemeler


  • 750 gram havuç
  • 1 yemek kasik margarin
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • Alabildiği kadar şekerli bisküvi
  • 1 tatli kasik tarcin
  • 1 su bardak cekilmis ceviz
  • yarim su bardak cekilmis badem
  • üzerine  hindistan cevizi ,badem  ve Antep fistigi
hazirlanisi
  • Havuçları soyup rendeleyelim.Şekeri ilave edip pişirelim.
  • Suyunu salıp iyice çekene kadar pişirelim
  • Kavrulmaya başlayınca margarini ilave edip biraz kavuralım.
  • Ocagin üzerinden alin iliyinca ekleyin badem ve cevizinizi .
  • Sonra tarçını,ve kıvam alana kadar rondadan cekilmis bisküvi koyalım.
  • Ceviz kadar toplar yapıp hindistan cevizi , baden,antep fistigi bulayalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder