6 Şubat 2012 Pazartesi

Arap Kurabiyesi



  
malzemeler250 gr tereyağ
  • 3 adet haşlanmış yumurta sarısı

  • 2 paket vanilya

  • 5 yemek kasik pudra sekeri

  • 3 su bardağı un

  • 3 yemek kasik portakal sekerlemesi ince küp dogranmis

üzeri icin malzeme
  • yarım su bardağı pudra şekeri

  • yarım su bardağı kakao

  • yarım su bardağı nesguik

hazirlanisi
  • Yumurtayi haslayin ve sarilarini bir derin kabin icersine alip yumurta sarıları vanilyalar ile birlikte iyice un ufak olana kadar ezilir.

  • Oda sıcaklığındaki tereyağ eklenip bulamaç haline gelene kadar karıştırılır. yavaş yavaş un ,portakal kabugu sekeri ve pudra sekerini ilave edip hamurunuzu yugurun

  • Fındıktan az büyük toplar yapılıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.

  • Pudra şekeri, nesguik ve kakao derin bir kapta karıştırılıp fırından çıkan sıcak kurabiyeler bu karışıma iyice bulanır.

  • Birbirine deymiyecek şekilde dizilerek soğuması ve içinin çekmesi sağlanır.

  • Bu nefis tarifi bir arkadasimdan aldim ve bizaz degisikliklar yaptim cokda güzel oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder