12 Şubat 2012 Pazar

ÇERKEZ TATLISI
















hamuru için malzeme

  • 4 su bardak un
  • 1 cay bardak süt
  • 2 corba kasik yogurt
  • 2 corba kasik toz seker
  • 1 ca y bardak irmik
  • 1/4 yas maya
  • 2 tane yumurta
  • 120 gram tere yag
  • 2 yekmek  kasik su
şerbet için:


  • 4 su bardak su
  • 4 su bardak şeker
içi için:


  • 2 subardak ceviz içi
  • 4 çorba kaşık un
  • 2 yumurta
hazirlanisi
  • lk önce şerbetimizi kaynatıyıruz
  • Sonra ceviziçini fazla ince olmayacak biçimde kırıp yumurta ve unu karıştırıp ic malzemeyi hazirliyoruz
  • Hamur malzemelerini yoğurup fazla ince olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Ic harci ikiye bölüp uzunlamasina yuvarlayin .
  • Hamurun resimde gördügünüz gibi ic harci yuvarlayip koyun içine cevzili içimizi uzun bi şekilde birakin bir ucundan diyer uc kisma dogru rulo yapin.
  • Rulo layip ve bir parmak kalınlığında kesiyoruz
  • Tencereye sivi yag koyup kizgin yagda kizartin hamurlari.
  • Serbetiniz soguk olsun tatlilar kizarinca serbetin icersine birakin.
  • Üzerlerine soguyunca ben antep fistigi ve hindisdan cevizi döktüm .
  • Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder