4 Şubat 2013 Pazartesi

KIYMALI PİDE TARİFİ

KIYMALI PİDE TARİFİ




malzemeler

  • 1 tane yas maya 40 gramlik.
  • Aldigi kadar ben yaklasik 1 kilo un kullandim
  • 1 su bardak ay cicek yag 1 parmak kadar eksik 
  • 3 su bardak ilik süt
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tatli kasik toz seker
üzerine 

  •  tane yumurta sarisi 
  • 1 tane yumurta aki
ic malzemesi
  • 2 tane kuru  soğan
  • 2 tane sivri yesil biber
  • 1 tane sari dolmalik biber
  • 2 dis sarimsak 
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kasigi domates salca si
  • 1 yemek kasik biber salcasi
  • 1 cay kasik kara biber
  • 1 tatli kasik pul biber
  • 700 gram dana  kiyma  
  • yarim cay bardak sivi yag
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yuguralim hamur cok yumusak bir hamur.
  • Üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
  • Ic malzemenizi bu arada hazirlayin.
  • Sogan ,maydanoz ve biberleri ince bir sekilde dograyin
  • sarimsagida rendeleyin.
  • kiymayla tüm ic malzemeleri bir karistirin.
  • Üzerine sürmek icin yumurta aki ile sarisini cirpin.
  • Pidenizi hamurdan yumaklar bezeleyip merdane ile acin.
  • Harcinizda 1 yemek kasik koyup kasigin tersi ile düzeltin.
  • kenarlarinidüzeltip sekilini verince üzerine bastirin pide ninkenarlarinin üzerine yumurta sürün.
  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder