1 Şubat 2013 Cuma

Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tarifi



Malzemeler
  • 1 su bardak ılık süt
  • 3 tane yumurta (sarilarini üzerine sürün.
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya 40 gramlik
  • aldigi kadsar un
İç Harcı İçin
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım denet maydanoz
Yapılışı

  • Mayayı ilk önce az bir miktar ılık suda eritin. Sivi yag ,süt ve yumurtanin beyazini bir karistirin mayanin icersine 
  • Unu hamur yapacağınız kaba yavas ,yavas bir elek ile eleyerek ilave edin.  
  • Bütün malzemeleri katıp ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edin..
  • hamurun üzerini kapatip yaklasik 20 dakika mayalanmaya birakin. 
  • İç harcını hazırlayın maydanozu yikayip incecik dograyin catalla ezin peynirinizi ve ikisini karistirin..
  • Hamuru beş bezeye ayırın. 
  • Tezgaha bir kac damla ve ellerinize sıvıyağ sürüp bezeleri öyle alın. Her bezeyi 30 cm çapında açın. 
  • Açtığınız hamuru tıpkı sigara böreğindeki gibi 8 parçaya bölün.
  • Hazırladığınız harcı her parçanın ucuna koyup bastirmadan  sigara böreği sarar gibi sarın ay sekli verin . 
  • Bu işlemlerin aynısını diğer bezeler içinde uygulayın.
  • Tepside 45 dk mayalandırın. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp  cörek otunuda döküp 180C önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder