2 Mart 2012 Cuma

kasarli pogaca tarifi kasarli pogaca





malzemeler
  • 3 tane yumurta beyazi (sarilarini üzerine ayirin )
  • 1,5 su bardak ilik süt
  • 1 tane yasd maya
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 1 yemek kasik toz seker
  • tuz
  • aldigi kadar un
ic malzeme
  • rendelenmis kasar 
hazirlanisi
  • Yumurtanin beyazini ayirin sarisindan .
  • Sarisini üzerine sürmek icin birakin.Yag süt ve yumurta beyazini iyi bir karistirin mayayi eritin bu karisimin icersinde.
  • Tuz ve sekeri ekleyi Ununuzu yavas ekleyerek hamurunuzu yumusak  kati olmasin yugurun..
  • Hamurunuzu üzerini kapatip mayalanmaya birakin yaklasik yarim saat.
  • Hamuru üc parcaya bölün ve beze yapin .
  • Tezgahin üzerine yag damlatip merdaneyle acin hamurunuzu cok ince olmasin.
  • Rendelenmis kasarda hertarafina esit sekilde sepileyin .
  • Hamurunuzu bir ucundan diyer uc kisma dogru rulo yapin .
  • Bicaklaya bir er parmak kalinliginda kesin ve tepsiye siralayin.
  • Üzeine yumurta sarisini karistirip fircayla sürün .
  • Firini önceden acin isinsin tepsiyi firina sürün 175 derecede pisirin  pogacanizi .
  • Afiyetler olsun .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder