1 Mart 2012 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF


malzemeler
  • 500 gr.Tel kadayıf
  • 6 yemek kaşık şeker
  • 1 su bardak badem
  • 2 yemek kaşık tereyağ
  • 1 tane vanilya sekeri
Muhallebisi için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardak portakal suyu
  • 1 paket hazir vanilyali muhallebi pakedi  ((Dr. Oetker Vanilya Pudding ))
  • 3 yemek kaşık dolusu  nişasta
  • 1,5  çay bardak şeker
  • 1 paket vanilya aromasi
hazirlanisi
  • Kadayiflari iyice elimizle kücültüyoruz.
  • Tereyagi,sekeri,cevizi ve kadayiflari bir tavanin icinde iyice kavuruyoruz.
  • Mulalebiyisürekli karistirak yavas ,yavas kaynayip koyulan degince  pisiriyoruz..
  • Kadayiflari borcamin icersine yarisini döküyoruz bir spatula ile esitleyin hertarafinda yayalim.
  • Arasina muhallebiyi döküp,üzerine tekrar kalan kadayifi döküyoruz.
  • Tatlimiz soguyunca servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder