11 Mart 2012 Pazar

Peynirli Poğaça






 

malzemeler
  • 500 gram Magerquark ((yagsiz süzme yogurt ))
  • 1 su bardak Ilik süt
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz seker
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • aldikadar un
üzerine
  • 2 tane yumurta 
ic malzeme
  • böreklik peynir
hazrlanisi
  • Cok yumusak bir hamur  pogacanin hamuru ve türkiyede yagsiz süzme yogurt olarak ismi geciyor Magerquark
  • Yogurt yag ve südünüzü cirpma teli ile cirpin .
  • Tuz ve sekeri ilave edin . Mayayi elinizle eritin karisimin icersinde .
  • Unu yavasca ekleyerrek yugurun  yaklasik 1 kilo un katiliyor hamur elinize yapismayi brakan degince yugurun .
  • Cok yumusak bir hamur .
  • yaklasik yarim saat üzeri kapali mayalansin.
  • Yumurtayi cirpin üzerine sürmek icin.
  • Hamuru 3 tane bezeye bölün yuvarlayip merdane ile acin.
  • Peynirinizi bir ucundan diyer uc kismina kadar bolca koyun.
  • Hamurunuzu peynir li kisminda baslayip rulo yapin bir bicakla 1 parmak kalinliginda kesin.
  • Tepsiye siralayip yumurtayi fircayla sürün .
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
  • Ben firini 50 dereceye acip tepsileri firina biraktim pogacalarim  iyice kabarinca 175 derece ayara getirip devam pisirdim.

  • Afiyetler olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder