5 Ağustos 2012 Pazar

DÜĞÜM POĞAÇA

Düğüm Poğaça




malzemeler
  • 500 ml ILIK süt
  • 3 tane yumurta
  • 6 yemek kasik toz seker
  • 1 tane yas maya (40 gr )
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 su bardak aycicek yag sivi
  • alabildikadar un.
  • üzerine hashas tohumu , susam ve yumurta sarisi
hazirlanisi
  • Hamurumuzu yumusak olmali unu yavas,yavas ilave edere yugurup üzerini kapatip yaklasik 10-15 dakika mayalansin .
  • Hamuru 3 esit parcalara bölün.
  • Tezgahin üzerine 2-3 damla  sivi yag sürün .
  • Hamuru Avuc icinizde yuvarlayarak uzunca orta parmak kalinliginda rulo yapin.
  • Bicakla esit sekilde kesip birer dügüm atip firin tepsisine siralayin.
  • Bu sekil tepsiye siralayin en az yarim saat yayalanmasi daha lazip tepside .
  • Üzerlerine yumurta sarisi ni sürün susam ve hashasida üzerine sepileyip 175 derecede pisirin.
  • Ben önce firini 50 dereceye aciyorum ve pogacalarimi  yaklasik 15 dakika firin icersinde mayalanmasini sagliyorum daha kolay ve güzel oluyor.
  • Sonra 175 dercede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum


1 yorum:

  1. malzemeler500 ml ILIK süt3 tane yumurta6 yemek kasik toz seker1 tane yas maya (40 gr )1 tatli kasik tuz1 su bardak aycicek yag sivialabildikadar un.üzerine hashas tohumu , susam ve yumurta sarisihazirlanisiHamurumuzu yumusak olmali unu yavas,yavas ilave edere yugurup üzerini kapatip yaklasik 10-15 dakika mayalansin .Hamuru 3 esit parcalara bölün.Tezgahin üzerine 2-3 damla  sivi yag sürün .Hamuru Avuc icinizde yuvarlayarak uzunca orta parmak kalinliginda rulo yapin.Bicakla esit sekilde kesip birer dügüm atip firin tepsisine siralayin.Bu sekil tepsiye siralayin en az yarim saat yayalanmasi daha lazip tepside .Üzerlerine yumurta sarisi ni sürün susam ve hashasida üzerine sepileyip 175 derecede pisirin.Ben önce firini 50 dereceye aciyorum ve pogacalarimi  yaklasik 15 dakika firin icersinde mayalanmasini sagliyorum daha kolay ve güzel oluyor.Sonra 175 dercede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum

    YanıtlaSil