19 Ağustos 2012 Pazar

SALCALI KURABiYE

  
MALZEMELER
  • 250 gr margarin veya tereyağ 
  • 5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 cay  bardak aycicek yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatli kasik cörek otu
  • 1 tatli kasik susam
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatli kasik toz seker
  
Üzeri için
  • yumurta aki 
  • cörek otu ve susam

hazirlanisi
  • Tere yag ,salca ,sivi yag ve sikeyi derin bir kabin icersinde karistirin .
  • Diyer malzemeleri sirayla katip hamurunuzu yugurun .
  • 1 tali kasik susam 1 tatli kasik cörek otunuda hamurun icersinde birlikde  yugurun .
  • üzerini kapatip buz dolabinda 15 dakika kadar dinlensin.
  • Kurabiyelerin seklini isteginize göre verin.
  • Üzerlerine  yumurtanin akina  ilk önce batirin sonra susam ve cörek otu ekleyip 175 derece firinda pisirin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder