9 Ağustos 2012 Perşembe

irmik helvasi

irmik helvasi       
Haşhaşlı İrmik Helvası





MALZEMELER


  • 3 yemek kasik aycicek yag
  • 400 gram irmik 
  • 5 yemek kasik mor hashas
serbeti icin malzeme
  • 2 su bardak toz seker
  • 2,5 su bardak su
hazirlanisi

  • Sebetinizi kaynatin hazir olsun .
  • Teflon bir tavada ilk önce 3 yemek kasik aycicek yagda irmigi  ve hashasi kavurun.
  • Orta hateste bir tahta kasikla karistirarak.
  • Pembelesince tencereyi isinin üzerinden cekin kenara.
  • Yavas yavas karistirarak serbeti kepce ile üzerine dökün..
  • Tekrar altini kapatmin oldugunuz ocagin üzerine birakin tencereyi tencerenin kapagi kapali sekilde demlensin .
  • Yaklasik yarim saat dinlendikten sonra bir karistirip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder