10 Kasım 2012 Cumartesi

BADEMLİ İRMİK TATLISI

BADEMLİ İRMİK TATLISI



malzemeler

  • 150 gram yogurt
  • 200 gram schmand ((kaymak )
  • 200 gram toz seker
  • 2 tane yumurta
  • 2 cay bardak irmik (( orta boy bardak ))
  • 1,5 cay bardak sivi yag
  • 150 gram margarin
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 200 gram toz gibi cekilmis badem 
  • 200 gram un
  • üzerine dise dokunur cekilmis badem
serbeti icin malzemeler
  • 300 ml su
  • 200 ml toz seker
  • cayrek limon suyu
hazirlanisi tatlinin
  • Margarin le birlikde yumurtayi derin bir kabin icersinde cirpin mikserile.
  • Sivi yag yogurt,toz seker  ve kaymagida katip devam cirpin ,
  • Bademi un haline gelinceye kadar cektirtin 
  • Unu ,kabartma tozu ,vanilya sekeri bademi ve irmigide ilave edin icersine devam cirpin.
  • Bir borcamin icersine dökün hamurunuzu üzerine badem kiriklari perpistirin.
  • Önceden isitilmis firinda pisirin 180 derecede.
  • Tatli pisince ilimaya birakin bir kürdanla batirin bazi yerlerine serbetini daha kolay ceksin diye.
  • Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakin tatliniz ilik ken serbetinizi de ilik oldugunda üzerine dökün .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder