7 Kasım 2012 Çarşamba

TATLI POĞAÇA







malzemeler

  • 200 ml ciy kirema
  • 200 ml kirem peynir
  • 200 gram kaymak
  • 3 yemek kasikdolusu tereyag
  • yarim cay bardak ay cicek yag
  • 200 gram pudra seker
  • 4 yemek kasik toz seker
  • 3 tane yumurta (2 tane sariyi üzerine ayirin )
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 tane yas maya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 4 yemek kasik bugday nisastasi
  • aldigi kadar un  (( yaklasik 1 kilo undan 1 su bardak eksik yeterli geldi ))
  • pudra sekeri üzeri 
haizirlanisi
  • Önce derin bir kabin icersinde 1 tan 2 tane de beyazini yumurtanin katin.
  • Kabiniza ciy kirema,kaymak ve kirem labne peyniri kasikla iyice ezin.
  • Maya ,seker  ve pudra sekerini ekleyip erimesini saglayin.
  • Yag ve tereyagi icersine ilave edin.
  • Un ,nisasta ,vanilya sekeri ve kabartma tozunu katip yugurun .
  • Ben yaklasik bir kilo undan 1 su bardak kadar eksik kullandim.
  • Pogacalarini yumurta büyüklügünde hamurlar kopartip yuvarlayin elinize yag damlatirsaniz kolay yuvarlarsiniz.
  • Tepsiye siralayin.
  • Ayirmis oldugunuz 2 tane yumurta sarisini üzerlerine sürün .
  • 175 derecede nar gibi kizaran deyince pisirin.
  • Afiyetler olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder