11 Kasım 2012 Pazar

sünger poğaça peynirli ...


sünger poğaça   peynirli








malzemeler

  • 200 ml ciy kirama
  • 200 gram schmand (kaymak)
  • 450 gram yogurt ( quark kullandim)
  • 3 tane yumurta 2 sinin sarisini üzerine sürmak icin ayirin
  • tuz
  • 1 kilo un 
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 tane kabartma tozu
ic malzemesi
  • 200 gram böreklik peynir
  • 1 cay bardak kadar rendelenmis kasar
hazielanisi
  • Yumurtalarin 2 tanesinin sarisini ayirin  pogacanin üzerine sürmek icin 
  • Derin bir kabin icersine un,may ve kabartma tozu  haric hamur malzemelerini katip 
  • Unu ,kabartma tozu ve mayayi ilave edip iyice yugurun.
  • Mayalanmasi icin üzerini kapatip yarim saat bekletin.
  • Hamurunuzu 3 parcaya bölün tezgahin üzerine yag damlatin ve hamuru acin uzunlamasina dik dörtgen bir bicimde .
  • Sagdan sola ic harcinizda koyup rulo yapin.
  • Bir bicakla 1 er parmak kalinligina kesip tepsinize ter cevirin.
  • Üzerine kalan ic harcinizda kalirsa üzerlerine bastirak doldurun .
  • Ben bu tarifi cok sevdim nefis sünger gibi pofuduk ,pofuduk oldu.
  • Tepsiye siralayin ve yumurta sarisini bir firca ile sürün pogacalara  tam 2 tepsi cikdi 180 derecede pisirin üzerleri nar gibi kizarincaya kadar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder