9 Kasım 2012 Cuma

Fırında Karnıbahar Gratin

                                                Fırında Karnıbahar Gratin





malzemeler

  • 1 tane büyük karnabahar
  • 1 su bardak rendelenmis kasar peyniri
  • 200 ml ciy kirema
  • 300 ml süt
  • 3 yemek kasik un 
  • 3 yemek kasik tere yag
  • tuz
  • muskat baharati malesef benim kalmamis kullanamadim güzel bir lezlet veriyor
hazirlanisi
  • Karni bahari kikayip dallarindan koprtip derin bir tencereye siralayip üzerine haynar su koyun .
  • ilk önce karnibahari derin bir tencerenin icersinde hafif haslayin .
  • Tere yagda unu ilk önce bir tencerenin icersinde hafif kavurun.
  • süt ,ciy kirama ve tuzunuzu katip kaynayincaya kadar cirpin .
  • Bir borcamin icersine suyu süzülmüs karnibaharlari siralayin.
  • Üzerine hazirlamis oldugunuz sosu dökün.
  • Kasari hertarafina serpistirin.
  • Firinda üzeri pembelesinceye kadar pisirin .
  • Afiyetler olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder